Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Mart 2012 Pazartesi

     Saklı yüzler...


     Hani kaderimizin bazen bir başka insanın yüzünün ardında saklanmış olabileceğini, geleceğimizi değiştirebileceğini, böyle bir varsayımın hayatımızın bir köşesinde saklandığını bilmek, sanırım çoğunlukla durağan olan günlerimize, hiç bir zaman yaşayamayacağımıza inandığımız ama her zaman da yaşanabileceğinden kuşkulandığımız ancak yalnız başımıza hayal kurarken gizlendiği yerden çıkartıp, üstündeki tozları silkeleyip, parlatarak seyrettiğimiz bir heyecan ekler...


     Bir insan vardır ki; bir yerlerde, belki de bu güne değin hiç görmediğimiz biri ve bir gün ona rastladığımızda, çevremizdeki hiç kimse ondan etkilenmezken, biz onların görmediği bir şeyi görüp, o gördüğümüz şey her ne ise ondan bir daha ayrılamayacağımıza karar versek, onun peşine düşüp, bizi nereye götüreceğini bilmediğimiz çılgın bir yolda koşmaya başlayacağız belki de...


     Böyle bir olay olmayacaktır. O yüz bizim hayatımızda gözükmeyecektir, biz buna inanırız... 


     Ama böyle bir olayın olabileceği ihtimalinin, hayallerimizin kandillerini yakan ışığını da içimizde hiç söndürmeyiz..


    Bir insanın başka bir insanı kendi hayatından bile çok sevmesini sağlayan ve gücüyle herkesi kendine çeken o kudret, birilerinin hayat hikayesinin dağarcığında var mıdır?


     Kaderimiz, bazen bir başka yüzün ardında saklıdır. Hepimiz farkında olmasak da o yüzü ararız. Kimilerimiz öyle bir yüz olmadığını düşünür. Kaderimizin bir yüzle değişebileceğine de inanmayız. Ama yine de bakarız tüm yüzlere, bazıları rastlar o yüze ve kaderi değişir ve yıllarca yaşadıklarımız yetmez de bunları anlamaya, bir satır tüm yaşadıklarımızı anlatıverir bize..


     Gülümseyin, gülümsetin...


     Puya:)

2 yorum:

hülya solkıran dedi ki...

Her cümleyi döndüm durdum bir daha okudum.."hayallerimizin kandillerini yakan ışığını da içimizde hiç söndürmeyiz"..ne kadar güzel anlatmışsın..Yüreğine sağlık..
Sevgiyle kal :)

puya dedi ki...

canım senın de aklına ruhuna saglık:)